Ljuvliga sommarstunder vid Gamlegård

Många tycker nog att sommaren har varit ovanligt regning men det har varit ett flertal varma och ljuvliga dagar också. Nu när Gamlegård bara har två öppna helger kvar, denna helg 20-21/8 mellan kl.11-17 samt nästa helg 27-28/8 mellan kl.11-17, så kan jag inte låta bli att titta tillbaks på några speciella ögonblick som min kamera fångade denna sommar. De ljuva stunderna har varit många även då regnet har fallit, kanske har samtalen med er alla som besökte oss denna sommar blivit lite längre just på grund av regnet då och då. Det är faktiskt riktigt mysigt att titta på elden som sprakar och höra regnet falla därute på gården samtidigt som kanske tuppen har galt! Passa på att ta chansen att hälsa på oss dessa två helger eller kom till oss nästa år när gården dessutom fyller 200 år!

Annika och hennes lammunge Ullrik hälsar på Vänekorna

Barn från förskolan i Blentarp på besök och de får alla klappa busiga Ullrik

Dessa killar från fritidsverksamheten på Blentarps skola tyckte västarna och skärmmössorna var bäst, de lekte länge i dessa kläder!

Dessa flickor tyckte käpphästarna behövde dricka vatten i det stora träkaret!

Dessa fyra flickor från Blentarp och jag pratade om drängarna som en gång bodde i drängkammaren

Kulturen egna smed Robin besökte Gamlegård och provade bland annat våra styltor

Och äntligen har de första smultronen planterats i bärlandet som jag så länge har kämpat med, det är fantastiskt att plantera i regn!

Kommer ni ihåg Märit och Christer Mårtensson som i våras lätt oss gräva upp rosor och plommon i deras§ galma trädgård. Vi fick också en flox, se så den blommar nu även på Gamlegård, lycka!

4 reaktion på “Ljuvliga sommarstunder vid Gamlegård

 1. Så roligt att se att den vita höst floxen blommar redan i år.
  Där den trivs breder den gärna ut sig, så man kan få många ruggar.
  Då kan man förlänga blomningen genom att göra som rådjuret gjorde med en av våra ruggar tidigare i sommar – betade ner den till halva höjden. Då var det inte så kul, men nu är den jättefin och blommar som bäst nu, när alla andra flox börjar avta i blomning.
  Till våren kan jag dela med mig av flox i andra färger om det skulle passa.

  /Märit

  • Tack snälla Märit, vi tar gärna emot fler sorter av floxen. Och jag kan tillägga att alla rosor också har tagit sig men att en av plommonträden tyvärr strök med häromveckan när en kollega for fram lite för snabbt med vår trimmer… Kanske kan vi be om ett rotskott till… Våren är snart här igen!! Kram till dig!

   • Så klart att ni kan hämta nya plommonskott!
    Då kan vi säkert dela floxplantorna också.
    Det finns även en gammal, rätt högväxt, ljuslila småblommig aster, som brer ut sig duktigt. Den delar jag gärna också om ni vill ha utav den.

    • Det är verkligen härligt med sådana som du Märit som vill dela med sig av det goda. Vi kommer gärna på besök till våren igen för att ta emot av det du vill dela med oss. Kram till dig!

Kommentarer inaktiverade.