Ett härligt midsommarfirande…

…blev det på Kulturens Östarp och på Gamlegård. Som vanligt ordnade Östarps gästgivargård sitt traditionella firande med resning av en grönskande midsommarstång. Det blev dansuppvisning av Tornabygdens folkdanslag och överallt sågs människor med utlagda filtar och kaffekorgen med alla möjliga godsaker. Jag själv hade förberett Gamlegård med björkar vid porten, jag hade klätt min variant av ”festspira” och knöt både gräskronor och en tygkrona (alla tål ju inte gräs!) som festliga dekorationer. Jag fick många besökare och stämningen var god. I trädgården strosade många omkring och njöt av blomsterprakten och en del njöt av fika i kaffegrottan. Dessutom kacklade hönsen trivsamt från grishuset och smågrisarna fick mycket uppmärksamhet och rusade glatt omkring. En riktigt härlig midsommar helt enkelt!