Glad midsommar!

Hur än vädret blir idag i Sveriges långa land så vill jag önska er alla en härlig och glad midsommar i det gröna. Och jag hoppas att många av er plockar buketter av blommor och blad och kanske till och med smyckar er själva med en blomsterkrans runt håret. Jag ska i alla fall göra en åt mig själv och jag kommer även att smycka Gamlegård på passande sätt! Jag öppnar gården från kl.11 och tänker visa alla som vill hur man gör en vacker gräskrona att hänga i sitt tak eller i sin trädgård. Som vanligt berättar jag om gården för den som vill veta dess historia. Och jag kan avslöja att nu finns det fler djur på ängarna, Klövsjöfåren med sina lamm, Blommehönsen och förhoppningsvis har Vänekorna anlänt under gårdagens kvällstimmar. Dessutom blir det traditionellt firande med dans runt midsommarstången kl. 14.00 vid Östarps gästgivargård. Välkomna!

För den som inte har möjlighet att plocka sju olika sorters blommor ikväll så sänder jag med en bukett från Bosmålastugans blomsteräng. Ni som kommer att fira midsommaren på Kulturen i Lund kan själva se denna äng livs levande!

5 reaktion på “Glad midsommar!

 1. Hej,
  Jag undrar varför det är så svårt att hitta information om midsommarfirandet på Östarp. Jag har lusläst Kulturens hemsida och inte hittat, men (uppenbarligen med rätta) utgått från att det är samma tid som förra året. Men ingenstans (typ tidningar) nämns Östarpsfirandet och inte heller på Kulturens hemsida. Är det någon tanke bakom detta? Nu vet jag i alla fall till slut, men förstår inte varför informationen inte är lätt-tillgänglig.
  Mvh
  Malin

  • Jag kan bara beklaga att vi är så dåliga på att informera om Kulturens Östarps verksamhet! Jag tar till mig din åsikt och kommer att framföra detta till mina kollegor. Vi kan bara bli bättre! Min strävan är att lyfta fram Östarp och med stolthet ”servera” det vi gör. Själva midsommarfirandet anordnas av Familjen Volmers som sköter gästgiveriet och de hade på sin hemsida information om midsommarfirandet, men det spelar ingen roll egntligen, Kulturen ska självklart informera om firandet i alla fall. Jag gjorde ett försök även om det var i sista sekund… Tack Malin för att du hörde av dig!!

 2. Är intresserad av vad Gulvialen o kråkvicker innehåller tex Kalkrik? el järnrik? Mina hästar äter dessa blommor före allt annat.

  Mvh Ulla Eggefjäll

  • Hej Ulla! Jag vet bara att Gulvialen tillhör ärtväxterna och det innebär säkert att de är goda och nyttiga. Ärtväxter är ju framför allt kända för att kunna binda kväve men hur det är med Gulvialen vet jag inte med säkerhet. Kanske är de söta att äta, jag borde kanske prova? Kråkvicker är en gammal foderväxt som har odlats till djurfoder så de är säkert både goda och nyttiga, de också! Har dock inte kunnat hitta vad den innehåller som kan locka dina hästar extra mycket. Jag ska höra mig för så får jag säkert ett bra svar en dag! Ska återkomma i så fall!

Kommentarer inaktiverade.