En bukett till mor

Idag är det Mors-dag, en kär tradition då man ska uppvakta sin mor. Nu för tiden går det mest ut på att man ska köpa något av allt det som affärerna tycker att vi mödrar behöver. Och visst, det kan ju vara något som gör en glad. Men min mor fick för det mesta ”bara” en bukett liljonkonvaljer när jag var liten och eftersom det var hennes älsklingsblomma så blev den oerhört uppskattad. Idag vill jag därför ge alla mödrar en bukett från Gamlegårds trädgård, där även liljonkonvaljen finns, en blandad bukett av allt det som just nu blommar! Och det är alldeles tillräckligt för mig, jag kommer att finnas i trädgården idag och njuta av det som bara finns…välkommen, speciellt alla mödrar!

Jätteprästkrage (Leucathemum x superbum)

Trädgårdsnattviol (Hesperis matronalis)

Akleja (Aquilegia vulgaris)

Bondpion (Paeonia officinalis)

Blågull/Jakobs stege (Polemonium caeruleum)

Trädgårdsiris (Iris germanica)