Säsongsöppning

Äntligen är det 1 maj och idag öppnar vi för sommarsäsongen på Gamlegård. I år kan vi tyvärr inte visa alla rum eftersom vi förra sommaren upptäckte att vi hade äkta hussvamp och dessa rum står nu och väntar på sanering. Men trädgården finns ju och allt det andra vackra runt om. Vill man veta mer om människorna och gården så kan man passa på att komma till kl.14.00 för då är det visning. Denna tid kommer vi – varje dag Gamlegård har öppet – att ha visning, alltså 14.00!

Under maj månad och halva juni är det bara öppet på helgerna mellan kl.11-17. Från den 14 juni-14 augusti är det öppet tisdag-söndag kl.11-17. Därefter är det öppet bara två helger till i augusti för att sedan stänga igen för säsongen den 28 augusti.

Nu i maj månad kommer vi att erbjuda barnen som kommer på besök bland annat att plantera ett frö i en enkel tidningskruka som de får tillverka själv. Vi har alltid något pyssel på gång och vi ska inte glömma bort kläderna som man kan prova eller leksakerna som längtar efter lek! Varmt välkomna och ta gärna med en picknickkorg!

Vårkrage/Gemsrot (Doronicum orientale)

Vårgrönska 2010

Tovsippa (Anemone sylvestris)