Dags för storstädning

Imorgon, måndag den 18 april, är det dags för årets stora städdag på Östarp. Snart öppnar gården för säsongen, nämligen den 1 maj. I år kommer vi att behöva stänga av tre av rummen i huset på grund av att vi förra sommaren upptäckte att vi hade äkta hussvamp under golven. Det är inte så många år sedan som vi bytte golven och med färskt trä som golvplankor, samt flera andra föruttsättningar som skapar rätt miljö för hussvamp, så fick vi alltså ett elakt angrepp. Nu ska detta saneras och ett noggrant arbete för att göra om golven ska påbörjas, allt detta tar givetvis tid! Så i sommar satsar vi vidare på att göra ännu finare i trädgården och miljön runt om. Det innebär bland annat att vi kommer att rensa den kullerstenslagda vägen upp mot porten, även kallad stenoren, så att vi förhoppningsvis kan se den åter igen. En massa trästammar ska förflyttas ut från trädgården och givetvis ska det rensas i perennrabatter. De delar av gården som kan visas, ska städas och löv ska räfsas! Har du lust att hjälpa till? Kom till Östarp mellan kl.8- 15 så finns det säkert något du kan hjälpa till med!

Ogräs på innergården ska bort!

Så här prydlig var kullerstensvägen mot porten ca 1956, ska vi klara det igen?

Doftande luktvioler (Viola odorata) inbäddade i löv