Gott nytt år

När nu de sista timmarna återstår av detta år och många med mig säkert funderar på vad året 2010 har innehållit och vad 2011 ska erbjuda så vill jag i alla fall säga tack…till dig som besökte Östarp under året…till dig som läst mina inlägg på bloggen…till dig som vill komma på besök nästa år. Jag vet i alla fall att jag kommer att få bli trädgårdsmästare för Kulturens vackra park i Lund och Kulturens Östarp! Det kommer att bli spännande, utmanande och säkert ganska knepigt emellanåt. För även om jag i mitten av maj får kalla mig trädgårdsmästare så är inte min skola slut för det. Då ska jag vara modig nog att stå på egna ben men erfarenheten kommer med åren, att odla och sköta om det som växer och lever är en evig skola! Som avslutning skickar jag med en rosenbukett från sommarens trädgård vid Gamlegård. Just nu vilar dem under ett täcke av snö men tiden går fort och snart är dem där igen i all sin skönhet!

Rosenrabatten i renaste vitt

Maiden's Blush (Rosa x alba)

Hippolyte (Rosa gallica, Rosa rubra)

Henri Martin (Rosa centifolia muscosa)

Little White Pet (Rosa Sempervirens)