När nöden kallar

Var fanns toaletten på Hanna och Jöns tid? Ja, den fanns ju inte inomhus brukar jag förklara för de barn som undrar. De hade förstås ett dass på sidan om gården, vart exakt vet vi kanske inte, men idag har vi tre fina dass i rad och dörrarna pryds av vackra hjärtan. Men när jag pulsar fram i snön en vinterdag  år 2010 så kan jag inte låta bli att fundera över hur kallt det måste ha varit att gå ut till dasset i kylan!

Om nöden tränger på, leta efter hjärtat!

Att gå på dass i snö, brr...kallt!

En reaktion på “När nöden kallar

  1. Visst var det kallt att gå på dass vid slutet av 1950-talet. Jag kom till Sverige och Svedala 1957. Vår första bostad var i en gammal tegelvilla i närheten av sockerbruket. Att gå på dass utomhus var stor kontrast för oss som kom från Ungern och Budapest, där min familj som då bestod av 9 personer bodde i ett hus från 1890-talet. Där fanns förståss både badbrum och en vattenklosett. Jag har dock trevliga minnen från vår första tid i Svedala där vi fick gå på dass utomhus även under kalla vinterdagar.
    Vinterhälsningar från Gabriella

Kommentarer inaktiverade.